Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Μιλώντας για το REACT σε αιτούσες άσυλο απο την Αφρική

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, τα στελέχη του γραφείου Αθήνας του REACT βρέθηκαν στο Κέντρο Ημέρας Αθήνας της PRAKSIS για να ενημερώσουν αιτούσες άσυλο, ωφελούμενες του Κέντρου, σχετικά με τα ζητήματα διακρίσεων και τις δράσεις του REACT. 


Αφού συστηθήκαμε, και μιλήσαμε γενικά για το φαινόμενο των διακρίσεων στην χώρα μας, ακούσαμε τις δικές τους εμπειρίες. Αποκλεισμός από την εργασία, από δομές υγείας και από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, άνιση μεταχείριση στην ιδιωτική τους ζωή, ρατιστικά σχόλια που κατά καιρούς έχουν δεχθεί και άλλα πολλά παραδείγματα από τη βιωμένη τους εμπειρία. 

Η συζήτηση που ακολούθησε στράφηκε γύρω από τα δικαιώματά τους ως αιτούσες άσυλο. Τι προβλέπει η νομοθεσία για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα και πως μπορούν να τα διεκδικήσουν. Στο τέλος της ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκαν ατομικές συναντήσεις για την παροχή εξειδικευμένης ενημέρωσης σε κάθε μια που το ζήτησε. 

 Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του Κέντρου Ημέρας της PRAKSIS για την οργάνωση και τη βοήθεια που μας παρείχαν σε όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης αλλά και για τη συμβολή τους στην συζήτηση που ακολούθησε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου