Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Πρόσκληση σε εκδήλωση για το δικαίωμα στην εργασία των Αιτούντων Άσυλο



Το PRAKSIS Employability – Υπηρεσίες Απασχόλησης και το Πρόγραμμα REACT «Καταγραφή - Παρέμβαση - Αντιμετώπιση Διακρίσεων - Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»:
σας προσκαλούν την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, 12.00 – 14.00
στην εκδήλωση με τίτλο:

"Νέος Νόμος για το Δικαίωμα στην Εργασία των Αιτούντων-ουσών Άσυλο/Διεθνή Προστασία"
  • Ενημέρωση για τον Νόμο 4375/3.4.2016 (Α.69-71 &81)
  • Δικαίωμα στην εργασία: Από τις απορριπτικές αποφάσεις αδειών εργασίας στην ανοιχτή και ισότιμη πρόσβαση στην απασχόληση


στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας (κτίριο παλιού Φρουραρχείου), Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, 1ος όροφος, έναντι Σταθμού Λαρίσης

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αιτούντες και αιτούσες άσυλο και διεθνή προστασία.
Γλώσσα εργαστηρίου: Αγγλικά με παράλληλη διερμηνεία στα Γαλλικά
Αριθμός συμμετεχόντων: 40

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή:
Τηλεφωνώντας στο:  210 82 10 551
Στέλνοντας e-mail στο:  employability@praksis.gr
Περνώντας από το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ REACT «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»:
Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. CIVIS PLUS, υλοποιούν από τον Ιούνιο 2015 το πρόγραμμα με τίτλο «REACT : ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»
Το έργο στοχεύει στην ενημέρωση, καταγραφή, υποστήριξη και παρέμβαση με σκοπό την αντιμετώπιση κάθε μορφής διάκρισης σε βάρος ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Στο πλαίσιο του υλοποιούμενου έργου, η λειτουργούν  γραφεία ενημέρωσης και υποστήριξης ωφελούμενων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Παράλληλα, λειτουργούν δύο Τηλεφωνικές Γραμμές Υποστήριξης για ζητήματα διακρίσεων σε εθνικό επίπεδο.
-Από Κινητό Τηλέφωνο:     211 012 14 42   -Από Σταθερό Τηλέφωνο: 800 100 17 78 (ΔΩΡΕΑΝ)
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. 

PRAKSIS EMPLOYABILITY
Στο πρόγραμμα EMPLOYABILITY της PRAKSIS παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης ανέργων κατά την αναζήτηση εργασίας στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Μέσα από τις υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής, αναζήτησης εργασίας στο διαδίκτυο με την βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων, ομαδικών εργαστηρίων, σεμιναρίων και δράσεων δικτύωσης, επιδιώκεται η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των ανέργων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Οι υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που υπόκεινται διακρίσεις και αντιμετωπίζουν αυξημένα εμπόδια πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

 Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας
Το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα προσφέρει χώρο σε νέες και υφιστάμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, διευκολύνοντας συνεργατικές λύσεις σε επίπεδο κοινοτήτων για επείγοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Το Κέντρο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των Open Society Foundations και του Solidarity Now, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με την οικονομική βοήθεια του ΕΕΑ Grants, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2014.
Το Κέντρο στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του ιστορικού κτιρίου του παλαιού Φρουραρχείου στην Αθήνα, ο οποίος έχει παραχωρηθεί για αυτόν τον σκοπό στο Solidarity Now από τον Δήμο Αθηναίων, ενώ την πλήρη ανακαίνιση των χώρων που θα φιλοξενήσουν τις υπηρεσίες του Κέντρου ανέλαβε το Solidarity Now.
Το Κέντρο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, προέλευσης, θρησκευτικών πεποιθήσεων και κοινωνικής κατάστασης και λειτουργεί σε συνεργασία με τέσσερις ελληνικές ΜΚΟ, την ΑΡΣΙΣ, την PRAKSIS, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Μαζί για το Παιδί, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχονται στο Κέντρο Αλληλεγγύης περιλαμβάνουν υπηρεσίες υγείας, νομικής υποστήριξης, βοήθειας στην αναζήτηση εργασίας, κέντρο ημερήσιας φροντίδας παιδιού, υπηρεσίες υποστήριξης μητέρων, γραμμή βοηθείας για παιδιά και νέους, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης ευπαθών ομάδων, όπως παιδιά και έφηβοι, ηλικιωμένοι, ασθενείς, μετανάστες και αιτούντες άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου