Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον νέο νόμο και το δικαίωμα εργασίας των αιτούντων/ουσων άσυλο

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας, εκδήλωση με τίτλο"Νέος Νόμος για το Δικαίωμα στην Εργασία των Αιτούντων-ουσών Άσυλο/Διεθνή Προστασία". 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το PRAKSIS Employability και το Γραφείο Αθήνας του REACT

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της δράσης του REACT με έμφαση στις διακρίσεις που έχουν καταγραφεί στους χώρους εργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ψήφιση του Νόμου
4375/3.4.2016 σύμφωνα με τον οποίο αίρεται η θεσμοθετημένη διάκριση που ίσχυε και απέκλειε πρακτικά τους αιτούντες άσυλο/διεθνή προστασία από την εργασία. 


 Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς αλλά και την ικανοποίησή τους σχετικά με τις εξελίξεις στις εργασιακές τους συνθήκες. 

Στους παρευρισκόμενους δόθηκε info-pack το οποίο περιείχε τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση δελτίου ανεργίας, τον νέο νόμο μεταφρασμένο σε αγγλικά και γαλλικά, διευθύνσεις των ΚΕΠ και ΔΟΥ της Αθήνας, αλλά και συνοδευτική επιστολή προς υποψήφιους εργοδότες η οποία ενημερώνει για την αλλαγή της νομοθεσίας και την μη ύπαρξη κωλύματος για την πρόσληψη αιτούντων/ούσων άσυλο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου